Mūsmāju recepšu kalendārs realitātē: 03/12

Gatavošanās kāzām un cīņa ar maģistra darbu ir reāls laika paātrinātājs! Neizprotami ātri marts ir pienācis un gandrīz jau ticis līdz pusei. Kas nozīmē, ka ar steigu bija jāķeras pie nākamās, trešās Mūsmāju kalendāra receptes! Tāpēc, neskatoties uz to, ka sestdien no pavasara ieskandināšanas pasākuma bijām mājās tikai pēc sešiem no rīta, svētdienā saņēmāmies un devāmies uz tirgu, iepirkt visu nepieciešamo. Jāsaka, ka iepērkoties nospriedām, ka šī recepte daudz labāk iederētos septembra atvērumā, jo nepieciešamas baravikas, kuras tā arī dabūt neizdevās. Kad bijām izdomājuši, ka varbūt iztiksim ar šampinjoniem – nevienā veikalā pa ceļam uz mājām nebija šampinjonu :) kaut kāds liktenis laikam negribēja, lai bojājam labu mantu.

izskatās daudzsološi!

Par pašu recepti biju ļoti, ļoti priecīga, jo beidzot siekalas saskrēja mutē jau izlasot to, un visas sastāvdaļas vienmēr ir bijušas manā uzturā. Princips gluži vienkāršs – kartupeļu biezputra un klāt piecepts šķiņķītis ar sīpoliem (un baravikām, ja tādas ir). Lai gan kartupeļu biezputru gatavojam diezgan bieži, jo abiem garšo, parasti izmantojam krējumu/pienu, kā arī nekad nebijām rīvējuši klāt muskatriekstu un likuši ķiploku, vārot kartupeļus. Bet pēc šīs receptes biezputra sanāca ļoti, ļoti laba, un noteikti nākotnē šādi arī gatavosim ikdienā. Pateicoties sīpoliem, šķiet, ka to varētu ēst arī vienu pašu, bez piedevām! Princips pavisam vienkāršs – saliekam vārīties kartupeļus un tikmēr fonā sacepam sīpolus olīveļļā, kurus pēc tam pievieno putrai. Saprotu, ka šeit laikam tieši olīveļļa ir tā, kas pilda funkciju, ko parasti krējums.

Bet runājot par sīpoliem… nu šausmas, esmu tik priecīga, ka aprīlī ir recepte

tikai ne to, atkal sīpoli!😀

bez tiem, jo manas acis vairs to nevar izturēt. Griezu, cepu un raudāju, domādama, cik gan dzīve ir ļauna🙂 Žēl, ka man mājās nav snova brilles, kā bija iepriekšējā žurnālā ieteikusi Baiba – atkal būtu noderējušas!  

Receptē man šķiet nebija minēts, ka pie gaļas cep arī sīpolus klāt, bet tā kā tādi bija bildē, tad to arī darīju un nenožēloju, jo pat bez sēnēm sanāca ļoti, ļoti garšīgas piedevas tāpat.

Esi sveicināts, paaugstinātais holesterīna līmeni!

Protams, skats uz pannas nav pavasara diētai iepriecinošs, bet nu ņemot vērā, ka svētdien mums pēc balles tieši noderēja stingrāks ēdiens, izlikāmies, ka to neredzam.

Esam pieraduši, ka ēdot vienmēr klāt ir arī kādi salāti, tad arī tos paši pievienojām klāt. Bet pavisam elementāros – rukola, tomāti, balzamiko un viss bija gatavs likšanai uz šķīvja aptuveni pusstundas laikā.

Verdikts: labākā recepte līdz šim!Ideāls „otrā rīta” vēlo brokastu-pusdienu ēdiens, jo dod spēku. Turklāt atkal pavisam

ņam, ņam🙂

vienkārša, un lielākā daļa produktu jau katram noteikti ir virtuvē. Protams, lielā problēma martā varētu būt svaigas sēnes, lai gan pieļauju, ka kādiem lielākiem sēņu faniem arī tās vēl varētu būt aizķērušās saldētavā. Mums pat paveicās, ka tieši minētās svaigās garšvielas – rozmarīns un timiāns – vēl bija atrodams saldētavā no vasaras ražas. Pagatavot pavisam vienkārši, ātri un garšīgi, varu tikai rekomendēt!

Priecīgu visiem šo 12.marta dienu, kas man ir gandrīz dubulti svētki – dzimšanas diena un arī laika atskaite līdz kāzām jau ir sarukusi tieši līdz diviem mēnešiem! Rīt jau varēs teikt “vēl mēnesis un 30 dienas”😀

(c)http://almondflower1.com

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s