Sacepums gandrīz varavīksnes krāsās

Gatavojot pusdienas, sapratu, ka galīgi negribas pie tās ierastās piedevas – kartupeļus vai rīus, bet kaut ko “inčīgāku”. Tā tapa cepeškrāsnī ceptie dārzeņi gandrīz varavīksnes krāsās, kas beigās iznāca tik labi, ka nākamajā dienā apēdu tos pusdienās bez nekā cita – kā sautējumu. Pamata doma ļoti vienkārša – apskatīties kādi dārzeņi ir pieliekamajā, aiziet vēl dažiem pakaļ uz veikalu, izvēli balstot uz to, lai būtu pēc iespējas dažādākas krāsas (jo tā izskatās smukāk, lai gan arī laikam dažādu krāsu dārzeņi satur dažādus vitamīnus-papildus bonuss🙂 ). Mana recepte izskatījās šādi:

  • 1 cukini
  • 1 baklažāns
  • 1 kartupelis
  • 1 tomāts
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 100 g siera
  • sāls, pipari, timiāns
var mēģināt izdomāt secību :)
var mēģināt izdomāt secību🙂

Zinu, ka baklažāns skaitās cimperlīgs dārzenis, kuram esot dīvaina piegarša, ja to

Neņemot vērā dīvaino gaismu/ēnu - siers apbrūnējis un gatavs!
Neņemot vērā dīvaino gaismu/ēnu – siers apbrūnējis un gatavs!

pareizi neapstrādā. Es, izlasot dažādus padomus, esmu nonākusi līdz metodei, ka sagriežu to nepieciešamā formā, apkaisu ar sāli, samaisu duršlakā un kādas minūtes atstāju. Pēc tam, pirms gatavošanas, nosusinu papīra dvielī un šķiet, ka nekāda piegarša nav. Vai arī vienkārši man patīk tā dīvainā piegarša🙂 . Bet par recepti… Tātad, sasmalcina sīpolu un ķiploku, viegli apcep uz pannas. Kamēr šie cepinās, pārējos dārzeņus sagriež smalkās šķēlītēs. Tad ņem cepamtrauku, iesmērē viegli ar eļļu, liek pa visu apakšu apceptos sīpolus un ķiplokus. Pēc tam seko labākais- dārzeņu šķēles vertikāli kārto vienu aiz otras, kamēr trauks pilns (bilde palīdzēs saprast). Apkaisa visu ar sāli, pipariem un bagātīgi arī ar timiānu. Uzliek vāku vai pārklāj ar folliju un liek cepeškrāsnī uz aptuveni 30 min, tad noņem vāku, pārkaisa ar sarīvētu sieru un ieliek vēl uz 15 min cepeškrāsnī.

Tieši tik vienkārši! Bet garšo lieliski un gana sātīgi, lai nemaz klāt neko papildus neēstu. Arī ar dārzeņiem noteikti var variēt – pēc tam iedomājos, ka varētu krāsai bietes šķeles pa vidu ielikt, bet varbūt tās pārāk visu sakrāsotu. Ja nu pamēģināšu, došu ziņu, kā izskatās🙂

Lai labi garšo!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s