Spageti ar avokado-ķiploku mērci

Kā jau iepriekš minēju, nejauši veikalā uzgāju gatavus avokado un biju plānojusi kādu nedēļu pārtikt tikai no tiem. Diemžēl vakar Jānis veikalā bija izpētījis visu kasti, un par labiem atzinis tikai trīs. Žēl, jo es jau biju sapriecājusies, bet neko darīt – jābauda tie, kas ir! Divi jau vakar aizgāja avokado-biezpiena rullīšos, savukārt trešo taupīju šodienas pusdienām! 

Šī recepte ir lieliska tiem, kam īsti nav laika pagatavot kaut ko nopietnu, bet ēst vajag, jo gatavošana aizņem burtiski 10-15 min (atkarībā, cik ilgi jāvāra makaroni). 

Divām porcijām nepieciešams: spageti, viens avokado, 2-3 ķiploka daiviņas, 3 ē/k citrona sula, 2 ē/k olīveļļas, nedaudz sāls. 

Vispirms uzliek vārīties makaronus, kamēr tie gatavojas, sajauc mērci – avokado mīkstumu izkasa no miziņas, pievieno sagrieztas ķiploka daiviņas, piespiež citrona sulu, pieliek eļļu, sāli un visu kopā sablendē. Pagaršo un pēc vēlmēm var vēl papildināt kādu sastāvdaļu, ja tā šķiet labāk. Man šī mērce patīk ar izteiktāku ķiploku garšu, tāpēc lieku 3 daiviņas, bet, ja nav tāds ķiploku fans, tad labāk sākt ar divām. 

Un tas arī viss – uzliek uz šķīvja makaronus, pārliek pāri sablendēto mērci, sajauc un gardu muti ēd. Man, kā makaronu mīļotājai, ir sajūta, ka varētu visu dienu sēdēt pie šķīvja un ēst šo ēdienu🙂 Turklāt, gatavošana prasa tik mazu uzmanību, ka mierīgi to izdarīju fonā runājoties ar savu mazo asistentu šūpuļkrēsliņā un viņai pat šis process neapnika.

Lai labi garšo!

Image
nomnomnom

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s