Ķirbja biezzupa ar žāvētu vistiņu

Ar ķirbju biezzupām man ir gājis visādi – ir iznākušas ļoti labas, ir iznākušas ēdamas un ir iznākušas diezgan negaršīgas. Viss atkarīgs no pievienotajiem dārzeņiem un to proporcijām. Atceros, ka pagājušajā gadā pēdējā, ko gatavoju, nebija labākā, kāda ir izdevusies. Bet, tā kā no laukiem mašīnas bagažniekā mums līdzi atceļoja arī trīs ķirbji, nolēmu šogad dot tai vēl vienu iespēju. Un labi, ka tā – jo šoreiz izdevās ļoti laba un sabalansēta ķirbju biezzupa, kas nebija ne pa saldu, ne pa pliekanu, ne ar kādu citu vainu. Recepti atradu kādā senā Ievas Virtuvē, bet savām vēlmēm pamainīju sastāvdaļu proporcijas, nedaudz palielinot kartupeļu daudzumu, jo baidījos, ka citādi iznāks pārāk salda.

Tātad, zupai, no kuras daudzuma var paēst trīs ēst mīloši cilvēki, nepieciešami:

  • 1/2 kg kartupeļu
  • 1/2 kg ķirbja
  • sīpols, trīs krustnagliņas, lauru lapa, sāls, pipari
  • 1,3 l dārzeņu buljons
  • 200 ml saldais krējums
  •  3 žāvēti vistas šķiņķīši

Process: Sagriež kartupeļus, ķirbi nelielos gabaliņos, liek vārīties dārzeņu buljonā. Pievieno sīpolu, kurā iespraustas krustnagliņas un lauru lapa (šis ir reāli labs padoms no Ievas Virtuves – lai pēc tam nav visi sīkumi pirms blendēšanas jāzvejo ārā). Kad kartupeļi un ķirbis mīksts, izņem sīpolu ar tajā ieliktajām garšvielām – tas savu darbiņu ir padarījis, un zupu sablendē. Pievieno pēc garšas sāli un piparus, saldo krējumu, ļauj vēlreiz līdz pirmajam burbulim uzvārīties. Kamēr vārījās zupa, vistas šķiņķīši tika atkauloti un gaļa sagriezta gabaliņos, lai to katrs pēc savām vēlmēm var pievienot zupai. Gatavošanas process aizņem aptuveni 30 minūtes, tā kā šis atkal ir fiksais ēdiens. Ja, protams, pats nežāvē vistas šķiņķīšus😀 Par tiem runājot, varbūt vajag pirms tam nogaršot, lai zinātu, cik stipru taisīt zupu – es to neizdarīju, bet šķiņķīši bija diezgan piparoti, tāpēc beigās arī visa zupa kopā garšoja stipri.

Image
Dzīvē izskatījās labāk nekā bildē, bet laikam šī zupa nav pārāk fotogēniska…

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s