Svētdienas plezīrs un bonusā burkānu-paprikas mafini

Kas par lielisku svētdienu, vai ne? Jau otro gadu (vismaz tik es atceros) daba mūs lutina ar brīnišķīgu rudeni! Mēs arī brīvdienas nevis pavadījām mājās, bet baudījām dabā. Gan ne Siguldā, kā lielākā daļa cilvēku, bet tepat Rīgā. Vakar aizlaidām līdz Mežaparkam, kur no rudens tomēr nekas daudz nebija, jo apkārt vairāk priežu, nekā citu augu. Toties šodien Dzegužkalnā visu atpelnījām – fotoaparātu no rokām negribējās laist ārā! Tāds prieks, ka pirms gada, meklējot dzīvokli, nonācām līdz šim rajonam, jo apkārtne te ir tiešām brīnišķīga. Un Dzegužkalns rudenī, kā ķirsītis uz kūkas.

Tā nu lielāko dienas daļu pavadījām krāmējot Katei virsū lapas, fotografējot, rādot viņai kokus un paši piknikojot ar mafiniem un tēju.

Runājot par mafiniem…par mafiniem nevajag runāt, tos vajag ēst! Dahhh😀 Kā jau iepriekš minēju, Jānis nav pārāk liels saldo mafinu fans, tādēļ nereti ķeros klāt cept arī sāļos un šobrīd esmu nonākusi līdz vienai favorītajai receptei. Ar to arī pie svētdienas padalīšos, varbūt kādam noder vēl fiksi izcept rītdienas brokastīm vai līdzi ņemamām pusdienām.

Būs nepieciešams:

  • 2 burkāni
  • 75 g siers
  • 1 paprika
  • 1 ķiploka daiviņa
  • nedaudz dilles (ja garšo)
  • 2 olas
  • 150 g skābs krējums
  • 75 g izkausēts sviests vai eļļa
  • 150 g miltu
  • 1,5 tējkarotes cepamais pulveris
  • 1/2 tējkarote malta paprika
  • sāls un pipari

Process: uz smalkās rīves sarīvē burkānu un sieru, smalki sagriež papriku, ķiploku un dilles, visu sajauc kopā. Sakuļ olu ar izkausēto sviestu un krējumu, pievieno iepriekš sagrieztajiem dārzeņiem. Atsevišķā bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri, malto papriku, sāli un piparus. Abas masas uzmanīgi sacilā kopā un liek pannā – no šī daudzuma iznāk 12 mafini. Cep aptuveni 25 minūtes, kamēr vairs nekas nelīp pie zobu bakstāmā🙂 Labāk, ja izdodas paciesties un ēst nedaudz padzisušus, jo tad vieglāk izņemt no papīra formiņām.

Lai labi garšo un brīnišķīga nākamā nedēļa!

Image
Visa svētdiena vienā bildē

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s