Tiropitas jeb grieķu pīrādziņi

IMG_2621
Ļoti laba grāmata, ja patīk gatavot uzkodas!

Kādu laiku atpakaļ Jānī Rozē iegādājos recepšu grāmatu “Uzkodas”. Tā kā man ļoti patīk gatavot visādus nieciņus, tad nevarēju paiet garām. Turklāt tas bija novembrī, kad JR bija jubilejas atlaides – ja nu pietrūktu argumenti ar ko sevi motivēt “par” pirkšanu! Un, ja reiz grāmata ir iegādāta, tad jāliek lietā, lai nenoput kaut kur plauktos vai uz ledusskapja. Receptes lielākoties diezgan vienkāršas, neizskatās arī, ka būtu nepieciešamas ļoti sarežģītas sastāvdaļas. Šo to jau esmu izmēģinājusi un nolēmu, ka jāpadalās ar siera pīrādziņu grieķu gaumē recepti. Kopš medusmēneša Grieķijā, tās virtuve man šķiet ļoti tuva – it īpaši jau dažādās iespējas izmantot fetas sieru. Tas arī, protams, šajā receptē. Visvairāk man receptē patika jogurta mīkla – nekad tādu nebiju mēģinājusi, bet ļoti vienkārša, tikai dažas sastāvdaļas un ļoti garšīga! Vismaz man patika.

Tad nu nepieciešamās sastāvdaļas:

Mīklai: 250g miltu, 125g jogurta, 1/2 tējkarote sāls, 1 viegli sakulta ola

Pildījumam: 250g sadrupināta fetas siera, 4 ē/k sarīvēta parmas siera, 2 sakultas olas, 1 ē/k sakapātu diļlu, 1 ē/k sakapātu piparmētru, sāls.

Kā var redzēt, sastāvdaļu nav daudz, visas diezgan viegli atrodamas. It īpaši, ja piparmētras stāv saldētavā!

Pagatavošana:

15 minūtes un ļoti gatavs! :)
15 minūtes un ļoti gatavs!🙂

Pildījumam samaisa visas sastāvdaļas, mīklas sastāvdaļas samīca kopā. Pēc receptes, mīklu vajadzētu rullēt palielos apļos (~8cm diametrā), bet es taisīju nelielus pīrādziņus, izspiežot apļus ar glāzi. Droši vien izdotos arī ar lielākiem, bet man ir ļoti cimperlīga cepeškrāsns, kas ātri visu apdedzina, tāpēc izvēlējos veidot maziņus pīrādziņus, lai īsāks laiks arī jācep. Pīradziņus izveido kā jau pīrādziņus – pa vidu ieliek pildījumu un aizspiež malas ciet. Liek uz cepamā papīra un krāsnī iekšā. Pēc ~15 minūtēm gatavi gardi, silti pīrādziņi.

Vislabāk garšo tikko cepti – otrā rītā, jau atdzisuši bija palikuši cieti un ne tik garšīgi. Kā arī, iesaku nepārspīlēt ar sāls pievienošanu pildījumam, jo tas jau tāpat ir ļoti sāļš no sieriem. Pieliekot klāt vēl sāli, manai gaumei bija bišku pa sāļu (un man garšo sāļi ēdieni). Bet tā – garšo ļoti labi, piparmētras iedot lielisku svaiguma akcentiņu un noteikti garšotu pavisam labi, ja klāt varētu piedzert alu..😀 nekas, pēc kāda gadiņa…

 

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s