Tomātu un krāsnī ceptu dārzeņu krēmzupa

Kad apnikusi ierastā ziemas krēmzupa ar ķirbi pamatā, kā arī īsti negribās klasisko tomātu aso zupu ar malto gaļu, tad var ķerties klāt tomātu krēmzupai. Un, lai padarītu to ziemīgāku un sildošāku, daļu dārzeņu izcept cepeškrāsnī. Recepte pamatā nāk no Rimi recepšu krājumiem, tikai procesā pamainīju sastāvdaļu proporcijas, atbilstošāk savai gaumei. Neskatoties uz to, ka iepriekš dārzeņi jācep cepeškrāsnī, kas parasti šķietami paildzina procesu, te to nemaz nejūt. Kamēr cepās dārzeņi, tikmēr tiek galā ar pārējām lietām un principā pusstundas laikā šī tiešām gardā un sātīgā zupa ir gatava.

Tātad, zupai būs nepieciešams: Konservēti tomāti lielā bundža, iepakojums ķirštomātiņi (~250g), kārtīgs baklažāns, divi burkāni, 300 g saldais krējums, 5 daiviņas ķiploka, sīpols, viens čili pipars, olīveļļa, sāls, pipari, bazilika pesto, kanēlis.

Šis - uz cepeškrāsni!
Šis – uz cepeškrāsni!

Baklāžanu sagriež ~5mm šķēlītēs, burkānu vēl plānākās šķēlēs, ķirštomātiņus uz pusēm, visu liek uz pannas, pārslaka ar eļļu, uzkaisa sāli, piparus un liek cepeškrāsnī cepties aptuveni 30 min.

Tikmēr sagriež gabaliņos sīpolus un ķiplokus, čili piparu ripiņās un visu apcep uz pannas. Kad tie ir gatavi, pievieno konservētos tomātus un uzvāra. Tikmēr jau arī dārzeņi cepeškrāsnī būs mīksti. Pārliek no pannas tomātu masu katliņā, pievieno cepeškrāsnī ceptos dārzeņus un visu sablenderē. Pēc garšas pieliek sāli, piparus (bet iepriekš noteikti pagaršo, vai vajag – man jau no dārzeņiem zupa šķita gana pikanta) un šķipsniņu kanēļa. Pievieno saldo krējumu un ļauj vēlreiz zupai uzvārīties līdz pirmajam burbulim.

Kad zupa ielieta šķīvī, pievieno pāris tējkarotes bazilika pesto.

Atkāpe – es gan neesmu nekāda pesto eksperte, bet man Selection by rimi pesto šķita vienkārši lielisks! Labāks, nekā man pašai parasti sanācis..(Un es tikko, šo rakstot, atcerējos, ka vēl nedaudz burciņā palicis, jāiet naksniņās…).

Ēd zupu un jūt, kā ķermeni pārņem patīkams siltums. Pēc tam vēlams rast iespēju nosnausties.🙂

Lai garšo!

 

Šis - uz vēderu!
Šis – uz vēderu!

 

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s