Karsti un asi – halapenjo piparu uzkoda

Mums ģimenē ir viena ļoti, ļoti iemīļota uzkoda, ko gatavojam reti un varbūt tieši tāpēc tā šķiet tāds gardums. Tiešām asa, pilnībā neveselīga un grēcīga, bet tik ļoti laba, ka attaisno visu iepriekš minēto! Jānis bija sestdien, kamēr mēs ar Katrīnu plezīrojam Liepājā, aizdevies uz Kalnciema ielas tirdziņu, kur tirgojās arī mums līdz šim nezināmie Burkas & Ledus, kam piedāvājumā arī ļoti skaisti, stingri un, man šķiet, lieli halapenjo pipari. Tā nu daži no tiem atkļuva arī līdz mūsu ledusskapim. Un vakar, pēc pirmās dienas bērnudārzā, Katrīna aizmiga tik agri, ka vecākiem vienkārši pienācās platais vakars ar ceptiem halapenjo! Man šķiet, ka pirmo reizi šo recepti gatavojām, iedvesmojoties no Ilzes Absolūts Ēd bloga receptes, bet man šodien neizdevās oriģinālo recepti atrast, tad nu dalos ar to, ko esam laika gaitā no tās atvasinājuši.

Nepieciešams: 8 halapenjo pipari, 200 g paciņa svaigais siers un viens gabaliņš (arī ~200 g) Brī siera, garšīgi cīsiņi (ideāli 16 gb, bet es ņemu vienkārši 400 g iepakojumu un tad mazākajos pipariņos lieku iekšā uz pusēm pārgrieztu cīsiņu), 16 bekona šķēlītes. (OMG, mēs to visu gandrīz vakar divatā arī apēdām!!!)

20160822_202515-1

Process: Pārgriež uz pusēm halapenjo, iztīra sēkliņas (to noteikti dara ar cimdiem rokās, kad pirmo reizi likās, kas tad tur tik ass var būt – divas dienas staigāju jūtīgiem pirkstiem). Katru pipara pusi piekrāmē ar svaigo sieru vai ieliek atbilstoša izmēra brī siera šķēli/nūjiņu, pa virsu uzliek cīsiņu un aptin bekona šķēli, tā, lai tās gali ir apakšā piparam. Ja šķiet, ka nepieciešams, cauri izdur zobu bakstāmo kociņu, lai stingrāk turas kopā. Cep cepeškrāsnī, aptuveni 15-20 minūtes, kamēr pipari palikuši tādi diezgan mīksti. Man labāk patika klasiskā versija, ar svaigo sieru, kā arī ierasti gatavojam. Šoreiz eksperimentējām arī ar brī sieru, kas nebija slikti, bet mana sirds tomēr šajā receptē pieder svaigajam sieram.

20160822_213032-1

Patiesībā tagad domāju, ka iepriekš to noteikti ēdu, piedzerot klāt alu, bet alu neesmu dzērusi nu jau gandrīz 9 mēnešus noteikti😀. Vakar sākumā domāju drošības pēc tikai nogaršošu, jo google neko uz jautājumu – “vai asi ēdieni var izraisīt dzemdības?” neatbildēja, bet sākot ēst, nevarēju apstāties. Tagad varu arī atbildēt – nē, vismaz ~ 7 šādu pusīšu apēšana neizsauc dzemdības. Bet, tā kā alu uzdzert nevarēju, atklāju, ka ļoti labi var ēst, uzkožot pa brīdim virsū nedaudz rupjmaizi, kas to asumu noņem nost🙂.

Iepriekš parasti halapenjo pirkām Rimi, kur tie dažkārt parādās nelielos iepakojumos, pa diviem, trim gabaliem vienā. Tie gan ir krietni mazāki un ar trim paciņām (t.i. 6-9 pipariņi) pietiek tā pašiem uzkost vakarā, ja taisa, kad nāk ciemiņi, tad tas daudzums ir tikai nogaršošanai. Savukārt šie halapenjo bija krietni lielāki, mēs gan tāpat vakara gaitā lielāko daļu noēdām divatā, bet vēl četras pusītes stāv ledusskapī un kārdina. Bet neko citu arī vakar neēdām, tā kā šādu porciju noteikti var taisīt kā uzkodu ballītē un katrs dabūs nogaršot.

Posted in Nekategorizēts

One thought on “Karsti un asi – halapenjo piparu uzkoda

  1. Gardi🙂 dzemdības nesākas, toties nevajadzīgi noslogo iekšējos orgānus, kuriem jau tā “jāraujas par diviem”. Nejauši izmēģināju uz savas ādas – būdama grūtniece pēdējā mēnesī vakariņās ēdu chilli con carne un otrā rītā devos nodot ikmēneša analīzes. Normāls stresiņš bija- vai manas aknas vispār funkcionē?! Pēc divām dienām viss atkal normas robežās, bet vairāk nevēlos ko tādu piedzīvot.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s